Konkurso „Kamštelių vajus’2014“ dalyviai lankėsi Briuselyje

unnamedPernai metų konkurso „Kamštelių vajus“ dalyviams europarlamentaras G. Landsbergis dovanojo keturias keliones į Briuselį. Jau trečius metus iš eilės keturias pačias aktyviausias konkurso pedagoges siunčiame į Briuselį. Už pernai metų konkurso rezultatus šių metų kovą kelione džiaugėsi: Marytė Zabulienė iš Utenos Krašuonos progimnazijos, Jurgita Macijauskienė iš Kauno J.Grušo meno vidurinės mokyklos, Ligita Dundaitė iš Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklosVyda Petronienė iš Šeduvos lopšelio – darželio.

Visos keturios pedagogės grįžo puikios nuotaikos ir su daugybe įspūdžių.
„Kelionė patiko labai labai. Puikiai viskas suderinta, suplanuota, organizuota. Šaunus vadovas Jonas, be galo daug žinanti ir mokanti įdomiai pasakoti gidė, kultūringi, paslaugūs vairuotojai. Puiki ir linksma kompanija, nors ir nepažįstami, susirinkę iš įvairių Lietuvos pakraščių, skirtingo amžiaus: važiavo keturi nerealūs vaikinukai, du moksleiviai, du studentai; ir ,,kieta” močiutė apie 70 m. iš Palangos. Bendrų vakarėlių nerengėm, tačiau keliaudami ir bendravom, ir juokavom, ir gimtadienį šventėm. Taigi daug pamatėm, daug išgirdom, kai ką ir įsiminėm, puikiai pailsėjom, atsipalaidavom. Fantastiška savaitė, už kurią didžiulis AČIŪ.“ – buvusios kelionės įspūdžiais dalinasi Marytė Zabulienė iš Utenos.
Jurgita Macijauskienė pasakoja: „Aplankėme Acheną, susipažinome su Karolio Didžiojo rezidencijos miestu, katedra, miesto rotuše, teatru, žaismingais fontanais. Briuselyje vyko susitikimas Europos parlamente su Gabrieliumi Landsbergiu. Apžiūrėjome penkiasdešimtmečio arką, Karalių rūmus, Teisingumo rūmus, Menų kalvą, Alberto biblioteką, šv.Mykolo katedrą, Gildijų namus. Vykome į Kelną. Vyko ekskursija senamiestyje, kurios metu pamatėme tikrai labai daug: katedrą, Reino pakrantę, šv. Martino bažnyčią, miesto rotušę. Lankėmės Bonoje – buvusioje sostinėje. Vykome į Vokietijos Venecija vadinamą Bambergo miestą – puiki ekskursija senamiestyje. Paskutinis mūsų lankytas miestas buvo Drezdenas. Jame aplankėme paveikslų galeriją, matematikos – fizikos muziejų, porceliano muziejų.
Mes, konkurso organizatoriai, labai labai džiaugiamės, kad dar keturioms puikioms pedagogėms galėjome padovanoti šią šventę, taip atsidėkodami už atsakingą ir kantrų darbą konkurse „Kamštelių vajus“. Taip pat labai nuoširdžiai dėkojame europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui ir jo biurui už šią nuostabią dovaną.
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.