Sumanios mamos erdvės (SME) renginiai balandžio ir gegužės mėnesiais

IMG_5428Pernai rudenį parodoje „Vaikų šalis“ startavusio projekto „Sumanios mamos erdvė“ tikslas – parodyti, kokia kūrybinga, sąmoninga ir sumani gali tapti moteris, besilaukdama ar augindama vaikus. Ji gali kurti verslą, rankdarbius, mokytis ir aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje, savanoriauti. Sumanios ir aktyvios mamos neretai sukuria stambius verslus ar sėkmingus visuomeninius projektus. SME renginiuose tokios moterys dalinasi savo žiniomis ir patirtimi „Man labai svarbu ir smagu, kad SME projektą galime vykdyti, pasidalinti savo patirtimi su moterimis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Aš asmeniškai daug metų organizuoju renginius šeimoms, vaikams ir mamoms rankdarbių dirbtuves, nuolat tai darau namuose su savo vaikais, todėl patirties yra daug – norisi ja dalintis. Kitos mamos, kurios jungiasi į SME taip pat yra aktyvios, verslios, savo srities specialistės.

Artimiausi SME renginiai:

I. Rankdarbių dirbtuvės balandžio 24 d. 18 val ir balandžio 25 d. 12 val.
PLC “Panorama”, IIa, Vero cafe

Gėlės! Gėlės! Gėlės! Pavasaris ant nosies, todėl visas damas kviečiu puoštis sukniomis ir sijonais, dabintis spalvingomis gėlėmis. Siūsim spalvingas gėles – sages!
Dirbtuvės truks apie 2 valandas. Jų metu pasisiūsite vieną arba dvi gėles – priklausomai nuo jūsų gebėjimų ir greičio.
Bus parūpintos visos reikalingos priemonės – parskraidinti iš Londono tūkstančiai iškirptų ir apdegintais kraštais žiedlapių – jums tereikės sudėlioti pačią gražiausią kompoziciją ir ją papuošti karoliukais. Bus ir spalvotų lankelių, todėl galėsite padaryti dukrai nuostabų lankelį plaukams.
Atsineškite gerą nuotaiką ir pinigų kavai, arbatai.
Dirbtuvėse gali dalyvauti ne daugiau, kaip 20 moterų vienu metu, taip pat reikia iš anksto paruošti reikiamą kiekį priemonių, todėl būtina išankstinė rezervacija.
Norinčios dalyvauti dirbtuvėse, rašykite el. laišką ekodaiktai@gmail.com, nurodykite vardą, pavardę ir telefoną.
Vieta dirbtuvėse jums bus rezervuota tada, kai padarysite išankstinį, 12 euro mokėjimą į VšĮ “Draugiški šeimai” banko sąskaitą AB Swedbankas, sąsk. Nr. LT077300010114213065, Įm.kodas 302307136, už dirbtuves.
Jeigu į dirbtuves neatvyksite, pinigai nebus grąžinami.
Šių dirbtuvių renginys Feisbuke yra čia

II. “Birutės salionas” Druskininkuose narcizų žydėjimo šventėje, balandžio 26 d. viešbutis „Pušynas“, Taikos 6., Druskininkai.

Narcizų žydėjimo šventės Druskininkuose metu veiks „Birutės salionas“. Jį įrengs dvi Birutės: druskininkietė Birutė Matusevičienė vaidins XIX a. Ponią – dvarininkę iš Gardino gubernijos, laikančią čia savo traktierių (viešbutį) ir Birutė Jakučionytė, vaidins garsią rašytoja iš užusienio – Londono. Abi ponios leidžia savo vasaras prie išganingųjų Druskininkų vandenų ir su lig narcizų žydėjimu pradeda šį sezoną.
Biručių kuriami personažai kurorte semiasi jėgų bei idėjų savo kūrybai ir veikloms. Abi moterys su Narcizų šventės dalyviais dalinsis savo gebėjimais, istorinėmis žiniomis, prisiminimais ir patirtimi:
– Birutė – XIX a. Ponia iš Gardino gubernijos, ves teatralizuotą ekskursiją po įžymias kurorto vietas,
– Birutė iš Londono traktieriuje įsikurusiame “Birutės salione” mokys kurorto Ponias pasisiūti sau nuostabias sages, pasakos savo istoriją, iliustruodama ją nuotraukomis.
12 – 14 val. Teatralizuota ekskursija ““Mano vasaros prie išganingųjų Druskininkų vandenų”. Pradžia – viešbutis „Pušynas“.
XIX a. Ponia Birutė iš Gardino gubernijos, pasipuošusi krinolinais, svečiams aprodys dabartinį kurortą, vis nugrimzdama į savo jaunystės laikus, kai “čia, mieluosiuose Druskininkuose, Lietuvos vasaros centre” prie mineralinių vandenų vasaras leisdavo ne tik pusė sostinės, bet ir daugybė svečių iš užu sienos.
Ekskursijos kaina 5 Eur. Už papildomą vieno pinigo mokestį garsios modeliuotojos Sofijos salione bus galima pasipuošti XIX a. aksesuarais. Profesionaliausias šviesodailininkas (fotografas) Aloyzas fiksuos pačias geriausias ekskursijos akimirkas ir nuotraukose įamžins visus Biručių svečius.
16 – 18 val. “Birutės salione” vyks puošnių gėlių – sagių kurorto Ponioms gamybos pamoka ir dirbtuvėlės.
“Birutės salionas” įsikurs traktieriuje (viešbutis „Pušynas“, Taikos 6., Druskininkai.) Traktieriaus restoranas vaišins Ponias užkandžiais ir paruoš specialų valgiaraštį.
Dirbtuvių kaina 5 Eur.
18.30 – 20.30 val. Susitikimas su B. Jakučionyte ir knygos „Moteris iš raudonos Audi“ pristatymas viešbutyje „Pušynas“, Taikos g. 6.
Susitikimo programoje:
– Loterija.Lošiami prizai – Birutės rankų darbo suvenyrai;
– B. Jakučionytės veiklų prezentacija su nuotraukomis: „Kamštelių vajus“, „Sumanios mamos erdvė“, Ekodaiktai.lt ir EcoEthno rankdarbių dirbtuvės, grojimas su gongais ir knygų rašymas.
– Knygos „Moteris iš raudonos Audi“ pristatymas.
Renginys nemokamas
Šių dirbtuvių renginys Feisbuke ir naujienos būna čia

III. Rankdarbių dirbtuvės balandžio 30 d. 16.30 “Basilico”, A.Goštauto g. 40c, Vilnius,

Edukacinės konferencijos „Aš – versli MAMA“ skirtos toms daugiavaikėms mamoms, kurios jau sukūrė savo verslą arba dar tik svajoja jį kurti, B.Jakučionytė ves gėlių – sagių dirbtuves.
Kaina 6 eurai.
Šios konferencijos programa Feisbuke ir naujienos būna čia

IV. A.Landsbergienės paskaita „Kaip skatinti vaiko savarankiškumą“ ir B. Jakučionytės rankdarbių dirbtuvės gegužės 8 d., 18.00 val.

Lietuvos ambasadoje Londone, 2 Bessborough Gardens, London, SW1V 2JE.
Dvi sumanios mamos – socialinių mokslų daktarė, didžiausio Lietuvoje privačių darželių tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja Austėja Landsbergienė ir rašytoja, visuomeninė veikėja Birutė Jakučionytė kviečia į renginį visus tėvus. Dr. A. Landsbergienė jiems skaitys paskaitą “Kaip skatinti vaiko savarankiškumą?”, o B.Jakučionytė ragins užsukti į kūrybines rankdarbių, gėlių – sagių, dirbtuves.
Abi moterys puikiai žinomos ir Lietuvoje, ir už jos ribų kaip aktyvios, socialiai atsakingos verslininkės ir mamos, auginančios po keturis vaikus.
Bilietai: 2 naujos knygos vaikams (iki 10 metų amžiaus) anglų kalba.
Būtina išankstinė registracija, kuri vyksta iki gegužės 5 d. Registracijos formą rasite ČIA
Daugiau informacijos: 07415659967 (Birutė), birute.jakucionyte@gmail.com
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.