Draugų Gongų naktis Gervių take, Trakų rajone 08.07

Gongu_naktis_Gerviniuose_2014_foto_Artūr_ IvancovRugpjūčio 7 d., penktadienį, 19 – 08 val., Kaimo turizmo sodyboje Trakų rajone „Gervių takas“ pasinerk į Visatos kosminę Gongų lopšinę… Labai švelniai skambant gongams, žmonės miega, medituoja, ar tiesiog klausosi tyloje…
Gongų naktis – tai ypatingas muzikos ir vibracijos renginys, trunkantis apie 8 – 9 val. Tai šventė tiek klausytojams, tiek grojantiems su gongais, bet ir prabanga, nes gongais grojama visą naktį: septynias ar net aštuonias valandas. Todėl Gongų naktys organizuojamos gan retai – kad gongų gaudesys skambėtų visą naktį, groti kviečiami penki, septyni ar net dešimt Gongų meistrų iš Lietuvos ir užsienio.

Gongų skleidžiami garsai – harmonizuojantys virpesiai, priverčiantys mūsų kūno ląsteles vibruoti, o tokiu būdu ir masažuoti kiekvieną kūno ląstelę. Ši vibracija stiprina organizmą, šalina stresą bei skausmus ir ypač teigiamai veikia psichiką. Dėl vibracijos, sklindančios iš šių instrumentų, didėja savaiminio sveikimo sugebėjimai, ištirpsta blokai, sustiprėja organizmo imunitetas. Visą naktį skambant gongų garsams galima gauti naudos savo kūnui.
Draugų draugų vakaro programa:
19.00 Vaikų rankdarbių turgelis.
Susitikimas su knygos Moteris iš raudonos Audi rašytoja Birute Jakucionyte.
22.00 val. Šventinis Draugų draugų vakaras. Garso kelionė – koncertas (įvairios gongų ir kitų archajinių garsų muzikinės improvizacijos, spontaninė poezija).
23.30 – 7.00 val. Kosminė Gongų Lopšinė.
7.00 – 7.30 val. Malonus jogos užsiėmimas.
7.30 – 8.00 Arbata ir pusryčių košė.
Draugų Gongų nakties kaina:
suaugusiems – 20 eurų, vaikams iki 7 metų – nemokamai, vaikams iki 14 metų – 10 eurų.
Gogų nakties dalyviai nakvoja savo atsivežtose palapinėse ir patys pasirūpina savo patogumu.
Tiems, kurie neturi palapinės yra galimybė nakvoti patalpoje ant grindų.
Tau ir visiems tavo draugams Gongais gros: Vyrenijus Andrijauskas, Rima Andrijauskienė, Birutė Jakučionytė, Alicija Eiliakas, Ričardas Eiliakas ir kt. Kviečiami visus Gongų meistrus prisijunti prie mūsų.
Būtina išankstinė registracija:
info@gongai.eu, tel.: 8 687 57726 (Vyrenijus)
ekodaiktai@gmail.com, tel.: 8 618 12181 (Birutė)
Aktyvi visuomenės veikėja Birutė Jakučionytė šiuo metu gyvena Londone, tačiau rugpjūčio mėnesį grįžusi į Lietuvą planuoja suorganizuoti jau tradicine tapusią, ketvirtąją Draugų Gongų naktį Trakų rajone, Gervinių kaime. Moteris pasakoja, kad pirmoji Gongų naktis jų kaime vyko prieš tris metus po Ekodaiktų festivalio. Tada jos sodybos kieme stovėjo apie šimtas palapinių. Šiemet, kaip ir pernai, Draugų Gongų naktis vyks kaimo turizmo sodyboje “Gervių takas”.
B. Jakučionytė džiaugiasi: “Gongų naktis Gerviniuose vyks rugpjūčio 7 -ąją. Šios nakties su džiaugsmu laukiu visus metus, nes vakaras prieš ją yra vadinamas Draugų draugų vakaru. Tą vakarą kviečiu susitikti ir pasibūti visus Lietuvoje gyvenačius draugus ir gimines, kuriuos dėl emigracijos matau labai retai. Kviečiu ne tik savo, bet ir savo vaikų, ir savo draugų draugus, gerbėjus. Savaitę prieš tai organizuoju Amatų stovyklą vaikams, o per Draugų draugų vakarą vaikai padaro rankdarbių turgų. Su dideliu džiaugsmu visi laukiame to vakaro ir Gongų nakties. “
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.