Šeštoji Draugų gongų naktis Gerviniuose ir Amatų diena šeimoms rugpjūčio 5, 6 d.

TheGongų naktis – tai ypatingas muzikos ir darnios vibracijos renginys, trunkantis apie 8 – 9 val. Tokią naktį, kuomet švelniai skamba taikos gongų virpesys, žmonės miega savo palapinėse arba po atviru dangumi, klausosi gamtos šnaresių, bendrauja, žiūri į laužą, medituoja, stebi savo mintis, geria arbatą. Kiekvienas gali daryti tai, kas tuo metu atrodo yra jam svarbu ir reikalinga. Tokią naktį yra galimybė pabūti su savimi, suprasti, ar gyveni taip, kaip nori, išplėsti savęs pažinimą, suvokti, ko norėtum, kur eini, ar esi laimingas šiame savo gyvenimo etape.

Rugpjūčio 5 d., šeštadienio vakaro programa:

19.00 – 23.00  Registracija, palapinių įrengimas, suneštinė vakarienė.
23.00 val. Gongų koncertas / improvizacija.
00.00 – 7.30 val. Švelnūs gongų garsų prisilietimai.
7.30 – 9.00 Arbata ir pusryčių košė.
Gongų nakties dalyviai nakvoja savo atsivežtose palapinėse ir patys pasirūpina savo patogumu.
Tiems, kurie neturi palapinės yra galimybė nakvoti patalpoje ant grindų.
Į Draugų Gongų naktį būtina išankstinė registracija:
info@gongai.eu, tel.: 8 687 57726 (Vyrenijus), ekodaiktai@gmail.com, tel.: 8 618 12181 (Birutė)

Rugpjūčio 6 d., sekmadienio programa: 
11 – 16 val. Mini festivalis ”Amatų diena šeimoms“,  kurį organizuos vaikai.

Vaikai organizuoja mini festivalį šeimoms apie sveiką ir sąmoningą gyvenimą? Vaikai veda rankdarbių dirbtuves, groja su gongais, prekiauja rankdarbių turguje savo sukurtais rankdarbiais, skaito paskaitas? O kodėl ne?

Penktus metus Trakų rajone esančioje sodyboje “Gervių takas” vyks Amatų stovykla. Tai uždara stovykla, tačiau kiekvienais metais neatsiginanti prašymų priimti vis daugiau vaikų. Nėra galimybės priimti visus norinčius, tačiau turime puikią progą praskleisti privatumo uždangą ir parodyti visiems savo gebėjimus: paskutinę stovyklos dieną, sekmadienį, rugpjūčio 6 d. 11 – 16 val. Amatų stovyklos dalyviai kviečia šeimas į atvirą renginį – “Amatų dieną šeimoms”.
Stovyklos ir Draugų Gongų nakties organizatorė, aktyvi visuomenės veikėja, socialinės iniciatyvos “Ekodaiktai.lt” įkūrėja Birutė Jakučionytė pasakoja: “Prieš penkis metus organizavau Ekodaiktų festivalį šiame pačiame kaime. Festivalyje apsilankė beveik du tūkstančiai žmonių ir jis buvo puikus, paliko neišdildomą prisiminimą apie sąmoningų žmonių bendrystę, šiltą pasibuvimą drauge. Norėjau tokį susibūrimą daryti kasmet, tačiau po kardinalių pokyčių gyvenime, teko emigruoti iš Lietuvos. Taip ir liko mano festivalis tik prisiminimuose. Tačiau kiekvienais metais grįžus į Lietuvą rugpjūčio pirmą savaitgalį tebeorganizavau atvirą ir kiekvienam prieinamą Draugų gongų naktį Gerviniuose. Amatų stovykla vaikams, kurią taip pat organizuoju kiekvienais metais dėl savo keturių sūnų ir draugų, giminių vaikų šiemet vyks jau penktus metus. Stovykloje mokome vaikus ne tik įvairiausių amatų, bet ir organizuoti renginius. Pernai jie puikiai tvarkėsi su gongų nakties dalyvių srautu, todėl šiemet nusprendėme išplėsti renginį – po gongų nakties, kuri vyks šeštadienio naktį, su vaikais organizuosime mini festivalį šeimoms. Vaikai patys ves rankdarbių dirbtuves, gros su gongais, rūpinsis renginio svečiais ir tvarka teritorijoje. Nuoširdžiai kviečiu visus geranoriškai nusiteikusius, sąmoningus piliečius apsilankyti Amat7 dienoje šeimoms. Manau, būsite nustebinti to, ką gali padaryti keturiasdešimt motyvuotų vaikų.”
Amatų dienoje šeimoms vyks įvairios veiklos vaikams ir suaugusiems, kurias organizuos vaikai:
Rankdarbių dirbtuvės, Gongų maudynės, Havajietiški šokiai „Hula”, Lėlių teatras, Piešiniai ant veido,
Rankdarbių turgelis, Vegetariškų patiekalų užkandinė “Užkuraitis”, Paskaitos apie sveiką gyvenimo būdą, sąmoningumą, Evelinos Daciūtės knygų vaikams pristatymas ir kt.

Renginių kainos:
1. Draugų Gongų nakties kaina – 20 eurų vienam suaugusiam asmeniui, vaikams iki 7 metų nemokamai, vaikams nuo 7 iki 14 metų – 10 eurų. Daugiau inforamcijos apie gongų naktį rasite Feisbuko renginyje Draugų Gongų naktis Gerviniuose

2. Amatų diena šeimoms: Įėjimas į renginį – auka (kiek gali ir norisi, tiek ir moki) .
3. Visos renginio pramogos: vaikų organizuojamos ir vedamos dirbtuvės, užsiėmimai, rungtys, meditacijos, VIP tualetas bus mokami. Kaina 1 – 5 eurai. Bilietus galėsite įsigyti bendroje renginio kasoje.
4. Maitinimas pagal skrandį ir kišenę. Amatų dienos šeimoms metu veiks vegetariško maisto pradininkų Žilvino ir Zitos Užkuraičių įrengta užkandinė, kuriaje galėsite įsigyti puikiųjų vegetariškų užkandėlių, dešrų ir kitokių skanėstų.
5. Prekyba. Norintiems prekiauti ekologiškomis prekėmis, rankdarbiais ar kt.(bus vykdoma griežta atranka) prekyvietės kaina: 30 eurų. Teirautis el. paštu: ekodaiktai@gmail.com
Daugiau informacijos teiraukis tel: 8 618 12181, ekodaiktai@gmail.com

Rugpjūčio 5 d., šeštadienis, 19 – 09 val. Kaimo turizmo sodyba Trakų rajone „Gervių takas“. (“Google maps” ieškoti “Gerviniai”).

 

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.