Išeivių vaikams – ypatinga Gervinių stovyklos, ĄŽUOLŲ pamaina

Ažuolų pamaina Gervių lizdeJau septintus metus Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Ekodaiktai.lt įkūrėja, Birutė Jakučionytė kas vasarą grįžusi į Lietuvą Trakų rajone organizuoja Gervinių stovyklas vaikams. Stovyklų paklausa didžiulė – kasmet visos vietos yra užimtos, todėl didinamas pamainų skaičius. Šiemet sukurta dar viena, ĄŽUOLŲ pamaina, skirta užsienyje gyvenančių lietuvaičių vaikams. ĄŽUOLŲ pamaina vyks rugpjūčio 18 – 24 dienomis.

“Žinau, kad UK vaikų atostogos yra rugpjūčio mėnesį, o tą mėnesį vykstanti Gervinių stovyklos Draugų pamaina visada buvo perpildyta. Neatsigindavau prašymo vaikų stovyklas daryti čia, Anglijoje, tačiau tai būtų labai brangus malonumas ir mažai kas galėtų sau tokį leisti. Todėl nusprendžiau sukurti naują pamainą Gerviniuose. Pavadinome ją ĄŽUOLŲ, nes didžioji dalis iš užsienio atvažiuojančių vaikų jau sunkiau kalba lietuviškai, nieko nežino apie Lietuvos istoriją, papročius. Stiprinsim jų ryšį su Lietuva iki ąžuolo stiprumo, stebėsime ąžuolo augimą. Jau dabar “Gervių lizde”, sodyboje, kurioje vyksta stovyklos, pasodinta dešimt tūkstančių gilių. Neseniai supratau, kad ir mano pačios vaikai nemoka Tautinės giesmės, todėl šią vasarą per stovyklą būtinai visi drauge mokysimės giedoti himną. ĄŽUOLŲ pamainoje vyks edukacija: “Nuo gilės iki ąžuolo”, bus daug veiklų susijusių su lietuviškumo puoselėjimu, ryšio su Lietuva stiprinimu, vyks supažindinimas su lietuvių kultūra ir tradicijomis, papročiais, amatais.” – pasakoja Gervinių stovyklų organizatorė B.Jakučionytė.

Visos, jau dabar penkios, Gervinių stovyklos pamainos: Mergaičių, Teatro, Amatų, Draugų ir Ąžuolų yra skirtos kelti vaikų sąmoningumą, puoselėti teigiamas charakterio savybes ir pozityvumą, gerinti santykius su kitais žmonėmis, ypač tėvais, atskleisti savo talentus. Vaikai skatinami pabandyti elgtis kitaip, nei yra įpratę, plėsti savo galimybių rėmus, elgtis nekasdieniškai.  Stovyklų metu siekiama kelti vaikų sąmoningumą per menų, garso, teatro terapijos užduotis, kūrybiškumą, fizinę ištvermę, nugalint baimes ir keičiant negatyvius įsitikinimus.

Stovykla vyksta Trakų rajone, Vaikų ir jaunimo edukacijoms skirtoje stovyklavietėje “Gervių lizdas”. Dalyviai nesinaudoja telefonais ir kitais prietaisais. Stovyklautojai maitinami vegetariškai. Gervinių stovyklos programoje: amatai, rankdarbiai, menų terapija, judrieji žaidimai, mankšta, šokiai, žygiai, vakariniai pasisėdėjimai prie laužo, sąmoningumą keliančių filmų žiūrėjimas. Stovyklos kaina £240. Vienos šeimos vaikams taikoma 10% nuolaida.

Gervinių stovyklos ĄŽUOLŲ pamaina vyks rugpjūčio 18 – 24 dienomis.

Išsamiau apie Gervinių stovyklas galima paskaityti www.jakucionyte.lt /stovyklos

Daugiau informacijos tel.: 07415659967, birute.jakucionyte@gmail.com

Registracijos formą rasite: www.jakucionyte.lt/registracija

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.