Šių metų kamštelių karštinė prasideda – Ekotaku nuklos Kauno Laisvės alėją

Socialiniu_mokslu_kolegijos_studentai_kuria_kamsteliu_kilimusDizano savaitės Kaune metu, Gegužės 7 dieną, 12–18 val. prie Laisvės alėjos fontano vyks 5-ojo respublikinio konkurso „Kamštelių vajus‘2016” įžanginis renginys „Papuoškime Kauną Ekotaku!”  Renginio metu Laisvės alėjoje bus kuriamas ir ištiestas apie šimto metrų ilgio spalvingas, metro pločio iš plastikinių butelių kamštelių sujungtas Ekotakas.

Konkurso organizatorė Birutė Jakučionytė kviečia visus, sergančius kamštelių rinkimo liga, prisijungti prie įspūdingo Ekotako kūrimo ar pasivaikščiojimo juo: „Šių metų konkurso „Kamštelių vajus“ pradžią skelbiame per Dizaino savaitę, kurios pagrindinė tema „Jungtys“. Sujungsime kamštelius į kilimus su piešiniais, rėmėjų logotipais, o po to į vieną ilgą taką. Ekotako kūrimas vyks visą dieną ir visus pagalbininkus apdovanosime konkurso reklaminiais pieštukais. Nuo šiandien skelbiame šių metų konkurso pradžią ir registraciją į konkursą. „Jungtys“ man simbolizuoja ir ne tik daiktus, kuriuos, galima sujungti, bet ir tai, kad susijungęs būrys žmonių gali nuveikti milžinišką darbą. Pernai konkurse dalyvavo 250 komandų iš visos Lietuvos ir surinko dešimt tonų plastikinių butelių kamštelių, juos pridavėme perdirbimui.“
„Kiekvienas Lietuvos gyventojas per metus sugeneruoja apie 60kg pakuočių atliekų, kurios galėtų būti perdirbtos, tačiau net  50kg atsiduria sąvartyne. Per “Kamštelių vajų” galime pamatyti, kiek daug išrūšiuojame vien rinkdami kamštelius. Įsivaizduokite, jeigu į vieną vietą surinktume visas per metus sukauptas pakuotes? “Kamštelių vajus” neša žinią, kad kiekvienas esame atsakingas už savo kasdienius veiksmus, o maži darbai tampa didele nauda mums patiems, Lietuvai ir aplinkai, kuri mus supa.  Mano atstovaujamai įstaigai svarbiausia, kad kuo daugiau žmonių domėtųsi rūšiavimu, pradėtų rūšiuoti ir skatintų tai daryti aplinkinius.” – sako konkurso rėmėjo ir partnerio  VšĮ „Žaliasis taškas“ Marketingo ir komunikacijos vadybininkė Gerda Vainoriūtė.
 Prie šių metų konkurso organizatorių komandos prisijungusios Vš Į “RV Agentūra” direktorė Vaida Griškevičiūtė pasakoja: “Ekotaką iš kamštelių kuria ir gamina entuziastingi Socialinių mokslų kolegijos studentai – kasmet “Kamštelių vajus” įtraukia vis daugiau ir daugiau žmonių. Šis konkursas savo originalumu ir nuoširdumu atkleidžia pagrindinę aplinkosauginio švietimo esmę –  kartu mes esame vieninga jėga ir tik kartu dirbdami padarysime daug daugiau. Kamštelių rinkimas, ne tik suvienija mokyklos bendruomene, bet ir prisideda prie atliekų mažinimo, suburia visus bendram tikslui.”
Visos Lietuvos ugdymo  įstaigos, šeimos ir pavieniai asmenys  yra  kviečiami rinkti plastikinius butelių kamštelius perdirbimui. Kiekvienais metais konkursas vis plečiasi ir kamštelių surenkama vis daugiau: pernai  buvo surinkta  dešimt, o užpernai beveik aštuonios tonos plastikinių butelių kamštelių, 2013 – 4110 kg, o 2012 metais – 922 kg.
Spalio mėnesį,  konkurso finalo metu net trylikoje Lietuvos miestų bus įrengti kamštelių surinkimo punktai: Spalio 4 d. Kaune,  Spalio 5 d.  Alytuje ir Druskininkuose, Spalio 6 d.  Marijampolėje, Spalio 7 d. Utenoje ir Panevėžyje, Spalio 10 d. Joniškyje ir Šiauliuose, Spalio 11 d. Mažeikiuose, Spalio 12 d. Plungėje ir Klaipėdoje, Spalio 13 d. Kelmėje ir Spalio 14 d. Vilniuje. Šiuose miestuose galėsite pristatyti savo surinktus plastikinius butelių kamštelius.
Visi, norintys dalyvauti konkurse „Kamštelių vajus‘2016“, gali susipažinti su konkurso taisyklėmis ir iki rugsėjo 10 dienos prisiregistruoti konkurso internetinėje svetainėje www.kamsteliuvajus.lt
 „Kamštelių vajus‘2016” įžanginis renginys „Papuoškime Kauną Ekotaku!” vyks Gegužės 7 dieną, 12–18 val. prie Laisvės alėjos fontano Kaune.
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.