Ąžuolėlių “aprengimo” žiemai talka Gervių lizde

Stovyklavietėje “Gervių lizdas” 2018 spalio 20 d. buvo suneštas „derlius” – pasėjome 10 tūkstančių gilių. Jos buvo pasėtos į daugiau nei tūkstantį vazonų, sudygo po 2 – 5. Šių metų balandžio mėnesį per kelias savaites, karantino sąlygomis, nedidelė komanda persodino ąžuolėlius po vieną ir gavosi nei daug, nei mažai – keturis kartus daugiau, t.y. virš keturių tūkstančių ąžuoliukų. Iš naujų vazonų buvo suformuotas antrasis Gervių lizdo medelynas – „Barkodas“.
Iš tūkstančio vazonų, pirmajam medelyne, yra suformuoti penki ąžuolo lapai: Atvirumo, Meilės, Išminties, Ramybės ir Kūrybiškumo. Šią vasarą drauge su Gervinių stovyklų stovyklautojais, jų tėvais ir savanoriais ravėjome ir laistėme ąžuolus, “Barkode” pradėjome ąžuolus ruošti žiemai – į lysves sustatytus vazonus apdėti šiaudais ir į tarpus pilti durpes.

Šį darbą darysime ir talkos metu, jį gali daryti ir vaikai. Ąžuolų auginimas Gervių lizde sukurią kažkokią įpatingą energetiką, aura, susivokimo situacijas ir visi darbai, kuriuos darome su ąžuolais yra ypatingi. Jie tarsi pakeičia būseną, suteikia stiprybės, išgrynina mintis. Todėl nuoširdžiai kviečiam prisiliesti prie Ąžuolo Dvasios ir atvažiuoti pasisemti stiprybės.

Atvažiuokit su šeima, savo pavyzdžiu rodyk vaikams medžio atsiradimo kelią.
Atvažiuokit su savo bendradarbiais – bendra patirtis savanorystėje tikrai suartina ir sukuria nuostabius prisiminimus. Turėsit apie ką kalbėt visus metus.

Talkos pradžia penktadienį, rugsėjo 18 d. 15 val.
Pabaiga sekmadienį,  rugsėjo 20 d. vakare arba tada, kai bus pabaigti numatyti darbai.
Galima atvažiuoti ir į vienos, ir į trijų dienų talką. Jeigu visus ąžuoliukus persodinsim ir dar norėsis dirbti – tikrai rasim ką veikti Gervių lizde: ir gėlės sodinti, ir lapus grėbti ir molio sienas drėbti. Jeigu orai leis penktadienio ir šeštadienio vakarus mes leisim dainuodami prie laužo.
Galime apgyvendinti iki 50 talkininkų – tiek turime čiužinių ir lovų, tačiau jeigu norėsite nakvoti, prašome atsivežti miegmaišius.
Maistas – suneštinis. Karštai maistą vieną kartą dienoje prižadam virti mes. Pirštelius apsilaižysit nuo mūsų sriubų ar košių.
Karšta arbata ir kava vaišinsim. Jeigu turit per daug bulvių – vežkitės su savim! Kepsim jas lauže. Į talką registruokis el paštu: ekodaiktai@gmail.com arba žinute telefonu: 8 618 12181. Būtina registruotis, jeigu norėsit nakvoti. Sodyba yra 45 km už Vilniaus, Trakų rajone.

Visos išlaidos susijusios su ąžuolų auginimu, kol kas yra padengiamos iš paaukotų lėšų, todėl jeigu esi tas, kuris nori prisidėti, tai paramą galima pervesti į VšĮ Draugiški šeimai sąskaitą LT077300010114213065 (parama)
Užsienyje gyvenantiems Paypal email: ecoethno.london@gmail.com 

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.