Ąžuolų jaunuolynas „Gervių lizde“

Kaip sekasi prieš metus, 2018 m spalio mėnesį pasėtoms 10000 gilių Gerviniuose? Primename, kad visos gilės susėtos į daugiau nei tūkstantį vazonų, iš kurių sudėlioti penki ąžuolo lapai: Atvirumo, Meilės, Išminties, Kūrybiškumo ir Ramybės. Šiuo metu ąžuolėliai jau yra apie 5 – 10 centimetrų, auga puikiai, vazonuose sudygę po 2 – 6 vnt. Visą vasarą juos laistėme, mulčiavome pjuvenomis, purškėme nuo miltligės, ravėjome. Prieš kelias savaites aptvėrėme visą medelyną tvora, nes maži ąžuolėliai yra labai mylimas kiškių ir stirnų maistas žiemą. Kitą pavasarį, balandžio mėnesį,  visus ąžuolus reikės pasodinti po vieną į vazoną. Tam reikės juodžemio, kurį planuojam nusipirkti dar šį rudenį. Pavasarį reikės apie 3000 vnt vazonų ąžuolų sodinukų persodinimui po vieną. Todėl jau dabar rūpinamės tam reikalingomis lėšomis ir manifestuojame apie ąžuolėlių poreikius: pora sunkvežimių juodžemio  (apie 400 eurų) ir 3000 vazonų, 10 – 15 litrų (apie 1500 eurų). Ieškome paramos pinigais arba natūra, t.y. juodžemiu ir vazonais.

Ąžuolėlių persodinimo talka “Gervių lizde“ numatoma 2020 balandžio 24 – 26 dienomis. Persodinti ąžuolai augs vazonuose dar 3 – 4 metus. Paaugusius mes aukosime, parduosime, dalinsime ar mainysime į plastiko kamštelius, nes “Gervių lizdo” (Ekodaiktai.lt ) komanda, kuri augina ąžuolėlius, yra ir respublikinio konkurso “Kamštelių vajus” organizatoriai.

Visiems, norintiems auginti ąžuolus iš gilių, rekomenduojame paskaityti mūsų rekomendacijas: Ąžuolų auginimo iš gilių rekomendacijos

Nuolat kylančiais klausimais apie ąžuolų auginimą vazonuose mus konsultuoja ilgametis ąžuolų žinovas, miškininkas Juozas Girinas.

Paramą Ąžuolų jaunuolynui galima pervesti į VšĮ Draugiški šeimai sąskaitą LT077300010114213065, užsienyje gyvenantiems PayPal email: ecoethno.london@gmail.com

Norintys dalyvauti talkoje, maloniai kviečiami susisiekti el paštu: ekodaiktai@gmail.com

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.